rezerve, internationale, bnr

În perioada 22-26 martie 2021 Banca Naţională a României a organizat Săptămâna mondială a banilor, în parteneriat cu

Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică prin Reţeaua Internaţională de Educaţie Financiară la care BNR este membru cu drepturi depline începând cu anul 2018. Demersul face parte dintr-un proiect amplu de educaţie financiară iniţiat de Banca Naţională a României în anul 2011 – „Să vorbim despre bani şi bănci”, la care au participat până acum aproximativ 210.000 de elevi şi cadre didactice.

Pe parcursul acestei săptămâni reprezentanţi ai băncii centrale din Bucureşti şi din reţeaua teritorială au derulat activităţi pe teme financiar-bancare adresate unui număr de aproximativ 15825 de elevi, din 194 unităţi şcolare. Au fost susţinute 650 de prezentări, din care 131 destinate claselor primare, 336 celor gimnaziale şi 183 elevilor de liceu.

Activităţile educative ce se încadrează în tematica propusă la nivel mondial, au stat la baza dezbaterilor online dintre elevi şi reprezentanţii BNR pe subiecte precum elaborarea unui buget, planificarea financiară, economisirea, inflaţia, elemente de siguranţă ale banilor, mijloace moderne de plată.

Şi în acest an Banca Naţională a României s-a implicat în acest proiect educaţional considerând că în prezent, în contextul pandemiei COVID-19, este mai important ca niciodată să continue interacţiunea cu tinerii, astfel încât aceştia să poată dobândi/dezvolta abilităţi şi cunoştinţe pentru abordarea problemelor financiare.

Proiectul ”Săptămâna Mondială a Banilor – 2021” este parte a campaniei globale de conştientizare a importanţei banilor, la care participă peste 170 de ţări de pe toate continentele.

Acesta are rolul de a creşte nivelul de educaţie financiară al copiilor şi tinerilor, precum şi cel al incluziunii financiare.

Pro Economia