România participă la concursul Best Tourism Villages ediția 2024, lansat de Organizatia Mondiala a Turismului, și va transmite 6 propuneri pentru concursul organizat la nivel mondial.

În urma evaluării satelor candidate de către specialiști din cadrul ministerului, vor fi transmise pentru participare în cadrul concursului la nivel mondial următoarele sate: Jurilovca/județul Tulcea, Vânători-Neamț/județul Neamț, Breb/județul Maramureș.

De asemenea vor fi transmise și 3 sate care au participat la etapa mondială în anul 2023 și anume: Polovragi/județul Gorj, Eibenthal/județul Mehedinți, Gura Siriului/județul Buzău.

Best Tourism Villages este o inițiativă care se ocupă de recunoașterea acelor destinații rurale în care turismul este acceptat efectiv ca o oportunitate sau ca un instrument pentru creșterea durabilă sau pentru păstrarea moștenirii culturale și naturale unice.

Inițiativa „Best Tourism Villages by UN Tourism”, introdusă în 2021, urmărește să transforme turismul într-un catalizator al prosperității și bunăstării rurale. Inițiativa are o abordare dublă: valorizarea și conservarea satelor rurale, a peisajelor acestora, a diversității culturale și a sistemelor de cunoștințe și promovarea strategiilor inovatoare aliniate la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD).

Pro Economia