bursa BVB

Incepand cu acest articol, vom incepe promovarea afacerilor de succes din economia romaneasca. Insa cu actionari romani.

Nu intamplator incepem seria acestor articole cu o companie din Moldova. Mult timp, in mod deosebit in perioada comunista, Moldova era privita ca ca provincia romaneasca cea mai innapoiata, furnizoare de forta de munca ieftina pentru intreprinderile din Muntenia, Banat, Ardeal.

Asa cum economia romaneasca a recuperat din decalajaul economiilor central europena si al economiilor vestice, asa si zona Moldovei s-a dezvoltat precum pasarea Phoenix.

In articolul de fata, vom arata evolutia unei companii din judetul Neamt. Judetul Neamt nu este cel mai dezvoltat judet al Moldovei, dar reflecta dorinta antreprenorilor locali de succes la nivel national, si nu numai.

Discutam despre evolutia in anul 2023 a compaiei Autonom Services SA, originara din Piatra Neamt, judetul Neamt.

Astfel, conform celor 2 fondatori ai acestei societati, Marius Stefan si Dan Stefan, „anul 2023 a fost un nou an de creștere pentru Autonom, fiind al 17-lea an consecutiv de creștere cu 2 cifre însă, cu siguranță, nu a fost un an simplu.

După anul 2022, un an excepțional pentru compania noastră, anul 2023 a fost un an bun, cu creșteri de venituri pe toate liniile principale de activitate, însă marcat de inflație galopantă și de creșteri semnificative ale costurilor financiare aferente dobânzilor.

Pe 4 decembrie 2023, Autonom a inaugurat noul sediu central în Piatra-Neamț, orașul în care compania și-a început activitatea în anul 2006. Noua clădire de birouri este certificată BREEAM, îndeplinind cele mai înalte standarde de sustenabilitate în domeniu, fiind printre cele 10 corpuri de clădiri din România care au primit distincția “Outstanding”, dintr-un total de 20.000 care au primit certificarea BREEAM.

Investiția s-a ridicat la aproximativ 6 milioane de euro și s-a dorit să fie un spațiu care să fie atât un spațiu plăcut de lucru, cât și un spațiu care să servească angajamentului față de comunitate. Astfel, parterul este deschis comunității pentru evenimente culturale și educaționale.

Un alt proiect lansat in anul trecut și pentru care s-a lucrat intens în ultimii doi ani, a fost aplicația de ride-sharing Blue, o subsidiară a holdingului și un client important pentru compania Autonom Services. În urma unei investiții de 5 milioane de euro, Blue și-a început activitatea cu o flotă de 100 de mașini Tesla în București și își propune ca în 2024 să ajungă la o flotă de 200 de autovehicule care să reducă emisiile de CO2 din București cu cel puțin 834 de tone.

Acest proiect este rezultatul direct al cererilor repetate venite de la clienți.

Grupul Autonom este prin Autonom Services SA, cel mai important jucător independent cu capital românesc de pe pieţele de leasing operaţional auto și rent-a-car din România.

Autonom Services SA este un furnizor integrat de soluţii moderne de mobilitate, adaptate nevoilor clienţilor săi.

Compania deţine cea mai extinsă reţea de mobilitate din România și este în top 5 jucători, după cifra de afaceri, în sectoarele principale de activitate precum leasing operaţional și închirieri auto. Totodata, este furnizor integrat de soluţii de mobilitate, pentru companii și persoane fizice. Reţeaua naţională de 52 agenţii în 38 de orașe din România, este un model de afaceri diferenţiat faţă de competitori. Flota de autovehicule la 31 decembrie 2023 numara 14748 autovehicule.

Numărul de angajaţi la 31 decembrie 2023 era de 548 persoane.

Autonom International este acţionar majoritar al Autonom Services SA, cu o participaţie de 98% din capitalul social.

Acţionarii Autonom Internaţional sunt Marius Ștefan și Dan Ștefan, în proporţii egale.

Pro Economia