Zboruri NASA

NASA a anunțat că intenționează să lanseze un zbor fara echipaj uman în jurul Lunii în februarie 2022, deschizând calea pentru ca astronauții să pună din nou piciorul pe satelitul Pământului.

Agenția spațială americană a declarat vineri că se află în faza finală de testare pentru a-și trimite capsula Orion pe o orbită în jurul Lunii pe racheta Space Launch System.

NASA a declarat că misiunea Artemis 1 „va deschide calea pentru un viitor test de zbor cu echipajul” înainte de „misiuni mai complexe cu astronauți pe Lună și în jurul ei”.

Agenția va efectua o serie de teste până în februarie, inclusiv a interfeței și a sistemelor de comunicare, precum și o repetiție cu câteva săptămâni înainte de lansare.

NASA a declarat că va stabili o dată pentru lansare dacă repetiția va avea succes.
„Artemis 1 va oferi o bază pentru explorarea spațiului profund uman și va demonstra angajamentul și capacitatea noastră de a extinde existența umană pe Lună și dincolo de aceasta înainte de primul zbor cu echipajul pe Artemis 2”, se arată în comunicat.

S-au implinit 52 de ani de cand programul spatial al NASA a pus oamenii pe Luna, incepand cu misiunea Apollo 11 si neil Armstrong cu celebrii pasi uriasi.

Un total de 12 oameni au mers pe Lună între 1969 și 1972, când misiunile au fost abandonate în favoarea zborurilor navetei spațiale de lucru și a stațiilor spațiale internaționale.

Pro Economia