IT

Softbinator Technologies, companie romaneasca de dezvoltare de software, specializata in designul, dezvoltarea si lansarea pe piata de produse inovative, a debutat pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), actiunile fiind tranzactionate sub simbolul bursier CODE.

Compania a reusit sa atraga anterior listarii, printr-un plasament privat, 6 milioane de lei de la investitorii din piata de capital.

Fondurile atrase vor fi folosite pentru extinderea in SUA si Israel, achizitia de alte companii cu specific similar din Romania si lansarea de servicii si produse noi.

Listarea actiunilor CODE consolideaza prezenta sectorului IT pe piata de capital romaneasca, fiind a 12-a companie din acest sector prezenta la Bursa si a noua listata doar in acest an.

Compania a vandut in cadrul unui plasament privat derulat in 28 septembrie 2021 un numar de 100.000 actiuni.

In cadrul plasamentului au participat 128 investitori de retail si profesionali care au subscris actiuni la un pret de 60 lei per actiune.

Compania anunta de asemenea ca va continua sa se finanteze prin piata de capital pentru a-si sustine strategia de crestere. Plasamentul privat si listarea actiunilor CODE au fost realizate cu sprijinul TradeVille, iar ulterior listarii Cornerstone Communications va asista compania in calitate de Consultant Autorizat.

Softbinator Technologies a fost fondata in 2017 si are in prezent aproximativ 100 de angajati si colaboratori ce isi desfasoara activitatea atat in sediul din Bucuresti, cat si in Constanta.

Conceptul Softbinator a luat fiinta inca din 2011, sub forma unei comunitati a programatorilor din Bucuresti, la initiativa lui Daniel Ilinca, in prezent CEO in cadrul companiei.

Softbinator Technologies presteaza in prezent servicii pentru clienti din SUA, Israel, Singapore, Romania, Marea Britanie. In 2020, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 12,3 milioane de lei si un profit net de 2,6 milioane de lei. In prima jumatate a anului 2021, Softbinator Technologies a inregistrat vanzari de 7,71 milioane de lei, in crestere cu 43% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, si un profit net de 1,39 milioane de lei, cu 18% in plus. Compania estimeaza venituri de 16,2 milioane de lei
si un profit de 3,4 milioane de lei pentru 2021. Softbinator Technologies isi propune sa ajunga la o rata de crestere anuala compusa de 70% in urmatorii 4 ani.

Compania are un numar de 167 de actionari, dintre care trei semnificativi: Daniel Ilinca, fondator si CEO, cu 46,26%, Bittnet Systems cu 18,9% si Simple Capital cu 8,09%.

Pro Economia