parc eolian offshore

Administrația președintelui Biden a aprobat constructia unui proiect eolian offshore major pentru a furniza energie electrică newyorkezilor.

Aceasta este parte a unui impuls mai larg de a produce energie regenerabilă și de a combate schimbările climatice.

Aprobarea guvernului federal miercuri a unei duzini de turbine eoliene, situate în largul coastei Rhode Island, va asigura furnizarea energiei electrică in partea estica al Long Island. Mutarea apropie țara de obiectivul administrației Biden de a genera 30 de gigawați de energie din energia eoliană până la sfârșitul deceniului.

Valorificarea vânturilor puternice ale Atlanticului este fundamentala în planul președintelui de a inchide sectorul energetic american de combustibilii fosili, care încălzesc periculos planeta.

Dar administrația Biden se confruntă în continuare cu piedici serioase înainte de a-și îndeplini obiectivele de energie curată. Efortul de a dota Coasta de Est cu turbine este în contradicție cu proprietarii de case de coastă îngrijorati de pe litoral, pescarii preocupați de impactul asupra capturii
lor, și conservaționiștii preocupați de impactul asupra balenelor pe cale de dispariție.

În prezent, doar șapte turbine eoliene – cinci în Rhode Island și două în Virginia – sunt în functiune. În schimb, Europa a implementat deja peste 5.000 de turbine eoliene.

Proiectul South Fork Wind, situat la aproximativ 19 mile în largul Block Island, și la 35 de mile est de Long Island, va genera aproximativ 130 de megawați de energie odată finalizat, suficient pentru a furniza energie electrică pentru aproximativ 70.000 de case. Construcția pe o linie de transport subteran ar putea începe încă din ianuarie, operațiunile fiind stabilite să înceapă la sfârșitul anului 2023.

Deși mai aproape de Rhode Island, proiectul va fi primul parc eolian care va furniza energie newyorkeză, un stat cu ambiția climatică semnificativă de a-și obține toată puterea din surse fără carbon până în 2040. Anunțul care a emis un „proces-verbal de decizie” din partea departamentelor interne și comerț a atras laude din partea liderilor democrați ai statului.

„Industria eoliană offshore va crea mii de locuri de muncă în uniune, va reduce poluarea aerului și va combate schimbările climatice – cea mai mare amenințare existențială cu care se confruntă comunitățile noastre de pe Long Island”, a declarat Kathleen Rice, care reprezintă un district din Long Island.

Proiectul eolian este un joint-venture format din Orsted, un gigant energetic danez, și Eversource, o firmă americană care furnizează energie electrică în New England.

Companiile încă mai trebuie să primească autorizații de la Agenția pentru Protecția Mediului, Corpul de Ingineri al Armatei SUA și alte autorități de reglementare pentru a merge mai departe cu constructia în largul Insulei Rodos.

Oficialii democrați speră că expansiunea constructiei turbinelor eoliene este o binefacere pentru sindicate, în special. Orsted lucrează cu o coaliție de sindicate din construcții pentru a-și angaja muncitorii atunci când este posibil, deși turbinele în sine vor fi realizate în străinătate de firma europeană Siemens Gamesa, relateaza The Washington Post.

Pro Economia