INOX la bursă.

INOX, unul dintre cei mai importanti producatori romani de produse si accesorii de inox, a listat pe 18 februarie, prima sa emisiune de obligatiuni sub simbolul bursier INOX24E.

Obligatiunile au valoarea de 1 milion de euro, iar fondurile atrase de la investitori sunt folosite pentru achizitia de noi echipamente si reabilitarea facilitatilor existente, implicit dezvoltarea celui mai nou domeniu de activitate al companiei, productia de dispozitive medicale precum masti chirurgicale si material filtrant. INOX a vandut in cadrul unui plasament privat derulat in septembrie 2021 un numar de 10.000 de obligatiuni corporative neconvertibile si negarantate, denominate in euro, catre un numar de 38 de investitori.

Obligatiunile au o valoare nominala de 100 euro, cu scadenta la 8 septembrie 2024 si o rata a cuponului de 8% pe an, cu plata trimestriala.

Fondurile atrase vor fi folosite pentru achizitia de noi echipamente si reabilitarea facilitatilor existente.

Plasamentul privat si listarea obligatiunilor au fost realizate cu sprijinul BRK Financial Group, informeaza printr-un comunicat Bursa de Valori Bucuresti.

INOX a fost infiintata in 1937, fiind specializata in productia de bijuterii si argintarie, tacamuri din argint si placate cu nichel. Actiunile INOX sunt listate la Bursa din 22 februarie 1997.

De-a lungul timpul, compania a trecut prin transformari succesive atat in domeniul de activitate, cat si in dezvoltarea tehnologiei devenind cel mai important producator de componente si echipamente din inox din Romania.

In 2020, compania a deschis o noua linie de productie, de masti chirurgicale si material filtrant, iar pana la finalul anului 2020 acest nou domeniu de activitate ajunsese la 24% din totalul cifrei de afaceri.

INOX are in prezent un numar de 66 de angajati care isi desfasoara activitatea atat la sediul din Magurele, cat si la cel din Bucuresti axat pe productia de dispozitive medicale.

Compania a inregistrat o cifra de afaceri de 12,4 milioane lei in anul 2021,cu o crestere de 37% fata de anul 2020, cand a inregistrat 9 milioane de lei.

Pro Economia