turism 2021

Dupa ce criza sanitara a pus la pamant sectorul turistic de pe intreg mapamondul, usor, usor, se remarca o tendinta de redeschidere a acestuia, pe fondul respectarii regulilor sanitare.

Stațiunile montane franceze încep să se redeschidă pentru prima dată de când Covid a dus la inchiderea sezonului de schi. Pasionații de sporturi de iarnă și profesioniștii din sector spera că niciun nou val de virus nu va strica distracția.

Val Thorens, cea mai înaltă stațiune de sporturi de iarnă din Europa, aflata la 2.300 de metri (7.500 de picioare) și extrem de populară în rândul britanicilor, a fost prima dintre stațiunile alpine din Franța care le-a permis schiorilor să revină sâmbătă pe teleschiuri și pârtii. Altele vor urma în următoarele săptămâni.

Aproximativ 10.000 de persoane au descins sâmbătă în stație, a informat presa locală, cu zăpada și vreme favorabilă.

Stațiunile din Franța sunt al treilea cel mai popular loc de schi din lume, după cele din Statele Unite și Austria, și un colac de salvare economic pentru multe regiuni. Iarna trecută, schiul alpin a fost aproape imposibil în Franța, deoarece teleschiurile au fost închise pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Hotelurile au fost autorizate să deschidă și alte activități de iarnă, dar lipsa schiului a provocat o prăbușire a veniturilor.

Solicitările pentru schiori legate de Covid sunt relativ ușoare în stațiuni, cu purtarea măștii necesară la cozi și la bordul telegondolelor.

Dar guvernul a avertizat deja că ar putea înăspri regulile, în special prin introducerea unei obligații de trecere a sănătății, dacă cazurile de Covid cresc puternic. Permisul de sănătate, necesar în restaurantele, cafenelele și multe locuri culturale franceze, certifică faptul că o persoană este complet vaccinată, s-a vindecat recent de Covid sau a fost testată negativ pentru virus.

In alta parte a globului, in Vietnam, redeschiderea sectorului turistic aduce speranta in relansarea economiei.

Sâmbătă, aproximativ 200 de sud-coreeni au coborât pe insula Phu Quoc, care se află la câțiva kilometri de Cambodgia, în apele azurii ale Golfului Thailandei.

In stațiunea de agrement de 2,8 miliarde de dolari, inainte de pandemie, în 2019, aproximativ cinci milioane de oameni, inclusiv o jumătate de milion de străini – majoritatea din China, Coreea de Sud, Japonia și Rusia – au sărbătorit pe Phu Quoc.

Pro Economia