securitate cibernetică

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) aduce pe piata un nou produs dedicat investitorilor si tuturor celor interesati de tranzactionare si evolutia instrumentelor financiare listate la BVB.

Noul terminal Exchange Live / Bursa in direct 2.0 a fost realizat in-house de specialistii Bursei de Valori Bucuresti si este un terminal desktop web-based accesat prin internet din browser fara a necesita instalarea de software dedicat.

Terminalul de vizualizare a pietei in timp real aduce o multitudine de caracteristici, printre care amintim: vizualizare selectiva si simultana a diverse seturi de date (cotatii, grafice, stiri, performanta instrumente financiare, adancimea pietei, tranzactii intraday) pentru a avea intr-un singur ecran informatiile de interes, interfata personalizabila drag&drop, „heat maps” pentru vizualizarea rapida si comparativa a performantei istorice a companiilor din componenta indicilor, export de date pentru analiza offline, solutie moderna de realizare a graficelor.

„Vocea investitorilor este in centrul activitatii Bursei de Valori Bucuresti si ne dorim sa le oferim cele mai bune solutii tehnologice pe care sa le utilizeze atunci cand isi construiesc strategiile de investitii, dar si pentru a fi la curent cu cele mai recente informatii despre evolutia instrumentelor pe care le urmaresc. Terminalul este de un real ajutor tuturor celor interesati de investitii, BVB concentrandu-se pe accelerarea si adoptarea unor instrumente cat mai complexe si utile investitorilor, pentru a face procesul investitional mult mai facil si accesibil”, a declarat Radu Hanga, Presedintele Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti.

Foarte utile sunt elementele de analiza tehnica, terminalul cuprinzand zeci de indicatori, comparator pentru instrumente si indici, alerte de preturi, liste personalizabile cu instrumente financiare, registrul de ordine pe mai multe nivele de pret, topuri de tranzactionare si date curente de tranzactionare pentru toate tipurile de instrumente si toate pietele.

De asemenea, este posibila crearea unui portofoliu virtual pentru cei care doresc sa testeze diverse strategii de investitii fara a-si investi efectiv si banii in instrumentele respective.

„Tehnologia joaca un rol din ce in ce mai important in functionarea bursei si este important sa ajutam investitorii sa acceseze piata cu ajutorul tehnologiei. Totodata, analizam si diferite solutii tehnologice pentru a facilita si accesul emitentilor la piata, procesul de listare a diferitelor instrumente putand fi mult usurat folosind tehnologia. Deja am facut primii pasi la nivelului Grupului Bursa de Valori Bucuresti si, in curand, prin intermediul Depozitarului Central, vom oferi brokerilor un nou serviciu pentru identificarea si profilarea clientilor pentru deschiderea 100% online a conturilor de investitii la BVB”, a afirmat Adrian Tanase, Directorul General al Bursei de Valori Bucuresti.

Exchange Live / Bursa in Direct poate fi testat gratuit pana la data de 22 mai 2021 de orice persoana isi creeaza cont de utilizator pe website-ul Bursei de Valori Bucuresti (www.bvb.ro).

Suita de aplicatii dezvoltate de Bursa de Valori Bucuresti cuprinde propriul sistem de tranzactionare Arena, extinsa prin platforma online de tranzactionare ArenaXT, aplicatiile pentru smartphone din categoria BVB Trading destinate investitorilor de retail, precum si platformele Arena Post-Trading pentru decontare si actiuni corporative, dezvoltate de BVB pentru Depozitarul Central.

Pro Economia