Și sănătatea are loc la bursă

Dr. Fischer Dental, lider al pietei de tehnica dentara din Romania, s-a listat pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti sub simbolul bursier DENT.

Debutul la Bursa are loc dupa derularea unui plasament privat prin care compania a atras de la investitori 5,1 milioane de lei, fonduri destinate extinderii pe plan national si international.

Dr. Fischer Dental a derulat un plasament privat de actiuni in noiembrie 2021 prin care compania a vandut catre 78 de investitori un numar de 900.936 actiuni, la un pret de 5,7 lei per actiune.

Plasamentul privat si listarea actiunilor au fost realizate cu sprijinul TradeVille, se arata intr-un comunicat al Bursei de Valori Bucuresti.

Dr. Fischer Dental a fost infiintata sub forma unui laborator de tehnica dentara in 1995 de catre dr. Antoaneta Fischer si dr. Peter Paul Fischer, o familie de medici stomatologi care avea la acea data experienta de munca bazata pe activitatea desfasurata in Berlin si Dusseldorf. Sub numele actual, compania functioneaza in Bucuresti din 2014.

Dr. Fischer Dental este specializata in productia de lucrari protetice dentare, precum coroane dentare, punti dentare, proteze dentare, aparate ortodontice, fatete dentare.

Principalii clienti ai Grupului sunt cabinetele stomatologice si alte laboratoare de tehnica dentara, atat din strainatate – Germania, Italia, Franta, Belgia, Olanda, Suedia, Elvetia, Canada si Israel, cat si din Romania.

Emitentul detine integral pachetele de parti sociale ale Dr. Fischer Digital Lab, SDS SRL infiintate in Romania si Dr. Fischer Dental GmbH, infiintata recent in Dusseldorf, Germania.

Cifra de afaceri a Grupului a fost in 2021 de 10,4 milioane de lei. Dintre acestea, 99,9% din venituri au provenit din vanzarea de lucrari protetice, iar cifra de afaceri realizata de Emitent a fost de 9,8 milioane de lei.

La nivel de Grup, numarul total de angajati a fost de 77 persoane, la sfarsitul anului 2021.

Pro Economia