agricultura culturi cereale

Holde Agri Invest (HAI), companie romaneasca de agribusiness infiintata in 2018 si listata in octombrie 2020 pe piata AeRO a Bursei,

devine primul emitent de pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare care beneficiaza de servicii de Market Maker al Emitentului (MME). Activitatea de MME este asigurata de BRK Financial Group (BRK) din 11 ianuarie. Actiunile HAI sunt incluse in indicele BET AeRO, iar compania are o capitalizare de aproape 127 milioane lei, cu 110% mai mult fata de nivelul din ziua listarii companiei la Bursa.

„Desi suntem o companie relativ noua, infiintata in 2018, Holde Agri Invest este o companie care se concentreaza mereu pe performanta

fiind una din primele companii din domeniul agricol listate la Bursa si care, dupa un an de la listare, a fost inclusa in indicele BET AeRO, avand a doua pondere in acest indice. Colaborarea cu BRK Financial Group reprezinta un nou pas in concordanta cu obiectivul nostru de a crea valoare pentru actionari, prin imbunatatirea lichiditatii si minimizarea volatilitatii. Vrem sa folosim in continuare toate oportunitatile pe care Bursa ni le ofera, iar implementarea programului de Market Making este una dintre ele. In plus, Holde Agri Invest este prima companie de pe piata AeRO care incepe sa foloseasca acest instrument”, a declarat Adrian Pirciu, Director Financiar, Holde Agri Invest.

Holde Agri Invest este o companie initiata de un grup de antreprenori romani care in prezent exploateaza peste 12.000 de hectare de teren organizate in trei nuclee:

ferma Rosiori situata in Rosiori de Vede (judetul Teleorman), Frumusani (judetul Calarasi) si Videle (judetul Teleorman). In primele 9 luni din 2021, compania a raportat o cifra afaceri consolidata de 46,8 milioane de lei, in crestere cu 78% fata de aceeasi perioada a anului trecut si un profit net de 2,6 milioane de lei, o majorare cu 77% comparativ cu primele noua luni din 2020.

Actiunea HAI este al 14-lea instrument financiar listat la BVB pentru care echipa BRK Financial Group ofera servicii de Market Maker al Emitentului. Numarul total de instrumente financiare listate la BVB, pe ambele piete, care beneficiaza de servicii de Market Maker al Emitentului ajunge astfel la 19, dintre care 18 actiuni si o emisiune de obligatiuni, se arata intr-un comunicat al BVB Bucuresti.

Reamintim ca Market Makerul Emitentului este participantul la sistemul de tranzactionare al BVB care si-a asumat rolul de a sustine lichiditatea unui instrument financiar.

Pro Economia