Golden Foods Snacks, societatea care detine brandul de seminte, alune si fructe deshidratate ELMAS, a listat a doua sa emisiune de obligatiuni corporative la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare (SMT).

Emisiunea are o valoare nominala de 4 milioane lei si cuprinde 40.000 de obligatiuni cu o maturitate de trei ani si o valoare nominala de 100 lei/ obligatiune.

Obligatiunile au fost emise in octombrie 2020 si au o dobanda fixa de 9% p.a., platibila trimestrial.

„Cele doua runde de finantare derulate in decursul a mai putin de un an si jumatate de Golden Foods Snacks demonstreaza din nou ca investitorii de la Bursa de Valori Bucuresti sunt dispusi sa sustina companiile in dezvoltare si cu atat mai mult companiile ale caror produse le consuma.

Vorbim de o suma cumulata de 8,7 milioane lei, bani pe care compania ii foloseste pentru dezvoltare.

Felicitam intreaga echipa BRK Financial Group si Golden Foods Snacks care a lucrat pentru succesul acestei noi emisiuni de obligatiuni, care, desi derulata in perioada in care economia resimte efectele pandemiei, demonstreaza ca indiferent de contextul istoric sau economic, bursa este un canal viabil pentru finantare. Ne bucuram sa avem tot mai multe astfel de exemple si deja ne apropiem de 40 de emisiuni de obligatiuni listate doar din 2019 pana in prezent, cu o valoare totala de peste 2,1 miliarde de euro”, a declarat Radu Hanga, Presedintele Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti.

„Golden Foods Snacks incheie cu succes o noua emisiune de obligatiuni si un nou proiect in relatia cu investitorii din Romania prin listarea de astazi a obligatiunilor la Bursa de Valori Bucuresti. Ne bucura faptul ca investitorii cred in noi si apreciaza planul pe care il avem pe urmatorii ani, si chiar daca aceasta emisiune a fost derulata intr-o perioada in care economia tarii este caracterizata de incertitudine si este afectata de pandemie, au existat resursele disponibile de finantare prin piata de capital.

Ne dorim sa dezvoltam acest business printr-o crestere constanta, sa dezvoltam produse noi si de calitate si sa imbunatatim capacitatea de productie, iar relatia cu investitorii sa fie continua si de lunga durata.

Credem in importanta unei bune relatii cu investitorii si clientii nostri si evaluam fiecare proiect prin prisma beneficiului pe care poate sa-l aduca atat pentru calitatea produselor noastre, cat si pentru un stil de viata sanatos al clientilor nostri. In perioada urmatoare, vrem sa descoperim potentialul si utilitatea unor noi proiecte prin piata de capital ca parte integranta in strategia noastra de consolidare a societatii”, a afirmat Sorin Petre, Business Controller, Golden Foods Snacks.

Societatea a derulat in perioada 15 – 30 octombrie 2020 un plasament privat pentru vanzare de obligatiuni, intermediat de BRK Financial Group. Obligatiunile au fost emise la finalul lunii octombrie si au fost alocate unui numar de 70 de investitori, dintre care 6 persoane juridice si 64 de persoane fizice.

Fondurile atrase de companie vor fi utilizate pentru marirea capitalului de lucru (300.000 de euro), precum si pentru realizarea unor investitii, printre care achizitionarea cladirii in care isi desfasoara activitatea in Filipestii de Padure (500.000 de euro), in vederea reducerii costului cu chiria, si achizitionarea unei linii de productii pentru pufuleti, pentru extinderea gamei de produse din portofoliu (200.000 de euro).

Compania a venit pentru prima data la Bursa de Valori Bucuresti in decembrie 2019, cand a listat pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare o emisiune de obligatiuni in valoare cumulata de 4,7 milioane lei si cu o maturitate de 3 ani.

Golden Foods Snacks a fost infiintata in 2009, iar ulterior in data de 17 mai 2019 a fost transformata din SRL in SA, avand ca principal obiect de activitate prelucrarea si conservarea fructelor si legumelor, iar portofoliul de produse al societatii include marca Elmas (seminte, nuci si alune, fructe deshidratate, fructe deshidratate soft si mixuri) si marcile pentru partenerii societatii (marci private). In prezent, societatea este unul dintre principalii jucatori activi pe piata snack-urilor sarate din Romania si, totodata, produce si ambaleaza marci private pentru urmatorii clienti: Carrefour, Cora, Mega Image si Rewe/Penny.

Societatea are un capital social de 23,5 milioane lei, divizat in 2,3 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 10 lei. GF Holdings Limited detine 55,78% din actiunile Golden Foods Snacks (aport in numerar), iar Golden Brands Limited are 44,22% din actiuni (aport in natura – marca „ELMAS natura de inspira”).

Foto: elmasnuts.ro

Pro Economia