BVB

Impact Developer&Contractor (IMP), una dintre primele companii listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi singurul dezvoltator listat pe Piaţa Principală a BVB,

va beneficia începând cu data de 10 decembrie de serviciile de market making ale emitentului oferite de SSIF BRK Financial Group (BRK), unul dintre cei mai activi brokeri la şi, totodată, market maker pentru încă cinci companii listate la BVB.

„Furnizarea unui serviciu constant şi de încredere este piatra de temelie în construirea încrederii pe termen lung pentru pieţele financiare, la fel ca şi o lichiditate bună a instrumentelor financiare. Market Makerul este unul dintre pilonii pe care se sprijină lichiditatea instrumentelor financiare şi încrederea investitorilor. Atunci când vedem un parteneriat precum cel dintre Impact Developer & Contractor şi BRK Financial Group, două dintre cele mai vechi companii de la BVB, nu putem decât să ne bucurăm şi să-i felicităm pentru această decizie”, a declarat Radu Hanga, Preşedinte CA, Bursa de Valori Bucureşti.

„Am decis să apelăm la încheierea unui parteneriat cu un intermediar în vederea susţinerii lichidităţii, conştienţi fiind de importanţa lichidităţii pentru investitori şi potenţialii investitori în acţiunile Impact. Sperăm ca acest parteneriat să contribuie la obiectivul nostru de a crea valoare pentru acţionari, prin creşterea lichidităţii, reducerea volatilităţii şi creşterea atractivităţii atât în rândul investitorilor instituţionali, cât şi a celor de retail. Avem o capitalizare comparabilă cu a unor emitenţi din componenţa indicelui BET şi sperăm ca prin îmbunătăţirea lichidităţii, acţiunile Impact să redevină o opţiune pentru componenţa principalului indice al bursei autohtone”, a declarat Sorin Apostol, Director General, Impact Developer & Contractor.

„Anunţăm încheierea unui nou parteneriat în cadrul programului de Market Maker al Emitentului, cu Impact SA, astfel că portofoliului nostru de colaborări se extinde la 6 companii care cumulează o capitalizare totală de peste 2,7 miliarde lei. Ne propunem să susţinem lichiditatea acţiunii Impact şi să sperăm că într-un orizont de timp cât mai scurt, efectele operaţiunilor noastre să fie vizibile asupra volumelor tranzacţionate. Vom afişa ordine de cumpărare şi vânzare de câte minim 100.000 de acţiuni pe fiecare parte la un spread foarte atractiv”, a afirmat Monica Ivan, Director General, BRK Financial Group.

„Avem deja opt companii care beneficiază de acest serviciu lansat de BVB în urmă cu un an şi acest lucru ne demonstrează că a fost o decizie inspirată. Prin acest program de Market Maker al Emitentului ne dorim să îmbunătăţim lichiditatea acţiunilor şi ne dorim să vedem cât mai multe companii interesate să acceseze serviciile de Market Maker al Emitentului. Companiile cu o lichiditate mai ridicată atrag mult mai repede investitori noi, ceea ce se reflectă şi în evoluţia preţului acţiunilor, deoarece riscul de lichiditate este mai redus, astfel că şi investitorii sunt mai dispuşi să-şi investească banii în acestea. Ma mult, în acest context al promovării la statutul de piaţă emergentă, astfel de decizii ar putea fi foarte importante pentru îndeplinirea criteriilor de lichiditate impuse de FTSE Russell pentru includerea respectivelor companii româneşti în indicii pentru Pieţe Emergente”, a spus Adrian Tănase, Director General, Bursa de Valori Bucureşti.
Market Makerul Emitentului (MME) este participantul la sistemul de tranzacţionare al BVB care şi-a asumat rolul de a susţine lichiditatea unui instrument financiar, în baza unui contract încheiat cu emitentul instrumentelor financiare respective, precum şi cu BVB.

IMPACT este primul dezvoltator imobiliar după perioada comunistă, companie fondată cu capital 100% românesc.

În 1996, compania a fost listată la Bursa de Valori Bucureşti, Impact fiind primul reprezentant al sectorului de dezvoltare imobiliară şi construcţii listat la Bursa de Valori. În 2006, acţiunile companiei au fost promovate la prima categorie a Bursei şi în 2015 la categoria Premium.

BRK Financial Group a fost înfiinţată ca societate pe acţiuni în data de 26 octombrie 1994, fiind una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România. Cu o experienţă vastă pe piaţa de capital, este totodată prima şi, până în prezent, singura societate de servicii de investiţii financiare listată la Bursa de Valori Bucureşti, categoria premium (BRK).

Pro Economia