deficit

Banca Comerciala Romana (BCR) debuteaza pe 19 octombrie cu primele sale obligatiuni verzi la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), in valoare de 500 milioane de lei.

Obligatiunile au simbolul bursier BCR28A si se vor tranzactiona pe Piata Reglementata a Bursei.

Listarea primelor obligatiuni verzi BCR vine la mai putin de jumatate de an de la listarea precedentelor obligatiuni, din 31 mai, in valoare de 1 miliard de lei, cea mai mare de la BVB. BCR va avea astfel disponibile la tranzactionare, incepand cu 19 octombrie, trei emisiuni de obligatiuni in valoare totala de 2,1 miliarde de lei.

Obligatiunile senior preferentiale BCR au o maturitate de 7 ani, dobanda anuala de 5% si o valoare nominala 500.000 de lei.

Obligatiunile au primit un rating preconizat pe termen lung de BBB+ din partea Fitch. Printre investitori se numara fondurile de pensii, firme de administrare de active, companiile de asigurari si institutii de credit, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si International Finance Corporation (IFC). Emisiunea de obligatiuni BCR28A se inscrie in demersurile BCR de aliniere la criteriile ESG (Environmental, Social and Governance), cu scopul de a genera dezvoltare economica durabila, de a incuraja comportamentele responsabile fata de mediu si de a reduce inegalitatile sociale.

BCR este la a patra emisiune de obligatiuni listata la BVB, prima ajungand deja la maturitate.

Cea de-a doua emisiune de obligatiuni, in valoare de 600 milioane lei, se tranzactioneaza din decembrie 2019 sub simbolul bursier BCR26. Cea de-a treia emisiune de obligatiuni, in valoare de 1 miliard de lei, se tranzactioneaza de la sfarsitul lunii mai a.c. sub simbolul bursier BCR28.

BCR, membra a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, pensiilor private si a bancilor de locuinte

Pro Economia