Situația comerţului cu autoturisme şi motociclete

Autonom Services, cel mai important jucator independent de pe pietele de leasing operational si rent-a-car din Romania, continua finantarea prin Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si listeaza prima emisiune de obligatiuni corporative din Romania corelata cu obiective de sustenabilitate.

Obligatiunile, in valoare de peste 48 de milioane de euro, se tranzactioneaza pe Piata Reglementata sub simbolul bursier AUT26E.

Este cea de-a doua emisiune de obligatiuni Autonom listata la Bursa si cea mai mare emisiune de obligatiuni a unei companii antreprenoriale romanesti pe piata de capital locala.

Emisiunea AUT26E face parte dintr-un program de oferta prin care Autonom Services poate emite in mod repetat, in urmatorii 5 ani, obligatiuni cu o valoare nominala totala de pana la 250 milioane de euro, informeaza Bursa de Valori Bucuresti.

In noiembrie 2021, compania a inchis cu succes plasamentul privat pentru prima transa a programului de oferta prin atragerea sumei de peste 48 de milioane de euro, de la investitori institutionali, precum institutii financiare internationale, fonduri deschise de investitii, banci, societati de asigurari.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) este un partener cheie al acestui proiect, fiind unul dintre principalii investitorii prin subscrierea a 10 milioane de euro.

Autonom a vandut un numar de 4.803 obligatiuni nominative, neconvertibile si negarantate, cu o valoare nominala de 10.000 de euro si cu scadenta la 23 noiembrie 2026.

Rata dobanzii este fixa, de 4,11% p.a., ajustabila potrivit mecanismului de step up cu 0,30 puncte procentuale pe an in cazul neindeplinirii obiectivelor de performanta in sustenabilitate detaliate in PROSPECT.

Plasamentul privat si listarea obligatiunilor au fost realizate cu sprijinul BRD Groupe Société Générale in calitate de Coordonator Unic al Programului, Aranjor si Agent de structurare al emisiunii de obligatiuni si al BT Capital Partners in calitate de Manager/Grup de distributie.

Casa de avocatura RTPR a fost consultantul legal al tranzactiei, iar EY Romania auditorul financiar al emitentului.

Infiintata in 2006 in Piatra Neamt de antreprenorii Marius si Dan Stefan, Autonom este un furnizor integrat de solutii de mobilitate si finantare.

Autonom opereaza o retea unica de 46 de agentii cu sediul in peste 30 de orase din Romania, Ungaria si Serbia. Grupul ofera un portofoliu diversificat de servicii atat pentru clienti corporate, cat si pentru clienti persoane fizice, incluzand inchirieri de autoturisme pe termen scurt si mediu, leasing operational, servicii de transferuri cu sofer, inchiriere temporara de flote auto, gestionarea flotei, asistenta rutiera, spalatorie auto, precum si inchiriere de echipamente. In toate diviziile,

Autonom are peste 500 de angajati si opereaza o flota de peste 9.000 de masini.

Pro Economia