bursa BVB

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca luni, 29 noiembrie, a intrat la tranzactionare actiunile Aquila Part Prod Com pe Piata Reglementata a Bursei sub simbolul bursier AQ.

Listarea are loc dupa incheierea cu succes a unei Oferte Publice Initiale pentru majorarea capitalului social in valoare de 367 milioane de lei.

Oferta Publica Initiala a avut loc in perioada 8 – 16 noiembrie.

Aquila a vandut 66.666.800 actiuni noi la un pret de 5,5 lei/actiune, atat investitorilor institutionali cat si celor de retail. Oferta a fost intermediata de Swiss Capital, iar BRK Financial Group si TradeVille au fost agenti de distributie.

Aquila a fost infiintata in noiembrie 1994, ca entitate specializata in servicii integrate de distributie de bunuri de larg consum si logistica.

Din 2001, compania se extinde in Republica Moldova prin infiintarea companiei de distributie Trigor AVD.

Aquila este in prezent lider de piata in domeniul distributiei bunurilor de larg consum, avand 14 centre de distributie, 4 centre logistice, cea mai mare flota auto de distributie din Romania – 1.647 de
autovehicule, o retea de 67.000 de puncte de vanzare, o infrastructura de depozitare de 120.000 mp si o echipa de 3.000 de angajati.

Compania ofera servicii de distributie atat in zona retailului traditional (en-gross, comert local, farmacii si retele de farmacii), cat si pentru lanturile de hypermarketuri si benzinarii, precum si HORECA.

Aquila asigura de asemenea si servicii de logistica si transport international de marfuri cu acoperire la nivel european. Compania a dezvoltat si comercializeaza o serie de produse proprii precum legume si carne congelate, semi-preparate si produse din peste.

Echipa Aquila ia in calcul continuarea procesului de dezvoltare a brandurilor proprii intrand si in zona fructelor procesate sau a mancarii sanatoase.

Compania a inregistrat in 2020 o cifra de afaceri de 1,8 miliarde de lei, o crestere de 6% fata de 2019. In iunie 2021 Aquila inregistra venituri de 901 milioane lei, o crestere de 15% fata de S1 2020.

Profitul anului 2020 este de aproape 58,4 milioane de lei, in crestere cu 171% fata de anul 2019.

In urma ofertei publice, doi dintre actionari detin calitatea de actionar semnificativ, respectiv Constantin-Catalin Vasile si Alin-Adrian Dociu cu 33,3% din capitalul social fiecare.

Pro Economia