barbati constructii instalatii

În trimestrul II 2021, 13 % dintre persoanele angajate cu vârste cuprinse între 20 și 64 de ani din UE desfășurau o activitate independentă.

Restul persoanelor angajate au fost clasificate în principal ca angajați (86 %).

În rândul persoanelor care desfășoară activități independente, bărbații au depășit numărul femeilor (67% față de 33%). În schimb, a existat o împărțire destul de uniformă între bărbații și femeile care au fost clasificați ca angajați (52% față de 48%).

În plus, activitățile independente par să fie puțin mai frecvente în rândul lucrătorilor salariați care au un nivel scăzut de absolvire a învățământului

(16 % dintre persoanele cu un nivel scăzut de absolvire a învățământului au fost independente, comparativ cu 12 % dintre persoanele cu un nivel mediu de educație și 13 % cu un nivel ridicat de educație). Mai puțin de 4% dintre angajați aveau un al doilea loc de muncă.

În trimestrul II al anului 2021, puțin sub 4 % dintre persoanele angajate cu vârste cuprinse între 20 și 64 de ani aveau un al doilea loc de muncă în UE. Dintre aceștia, 57% dintre cei care au un al doilea loc de muncă și-au făcut al doilea loc de muncă ca angajat, în timp ce 39% și-au făcut al doilea loc de muncă ca lucrători independenți, comunica Eurostat.

În statele membre ale UE, țările cu cele mai mari ponderi ale persoanelor angajate care lucrează în două locuri de muncă au fost Țările de Jos (10 %), Finlanda și Danemarca (ambele cu 7 %), Estonia și Lituania (ambele cu 6 %). În schimb, 0,5% sau mai puțin dintre angajați au avut un al doilea loc de muncă în Bulgaria, România și Suedia.

Pro Economia