actiuni bursa

AROBS Transilvania Software, companie romaneasca de IT, a debutat pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti, actiunile fiind tranzactionate sub simbolul bursier AROBS.

Fondata in anul 1998 de antreprenorul roman, Voicu Oprean, AROBS este astazi o multinationala cu sapte birouri deschise in Romania si alte sapte in strainatate, ce furnizeaza servicii software si solutii pentru o gama larga de clienti activi in industrii diverse in tari din Europa, America de Nord si Asia.

In luna octombrie a acestui an, AROBS a inchis anticipat in prima zi cel mai mare plasament privat din istoria pietei AeRO, prin atragerea sumei de 74,2 milioane de lei de la investitori.

Fondurile atrase vor sustine strategia de extindere a companiei, prin achizitia unor companii IT atat la nivel national, cat si international, deschiderea de noi filiale in pietele importante din Europa si Statele Unite, precum si pentru dezvoltarea expertizelor si specializarilor companiei.

In cadrul plasamentului privat derulat in data de 15 octombrie 2021, compania a vandut un numar de 54.697.494 actiuni noi nominative, ordinare, dematerializate catre 149 investitori de retail, 38 profesionali si 9 investitori institutionali care au subscris actiuni la un pret de 1,357 lei per actiune.

Plasamentul privat si listarea actiunilor AROBS au fost realizate cu sprijinul BRK Financial Group.

AROBS Transilvania Software este specializata in furnizarea de solutii software personalizate, bazate pe cele mai noi tehnologii, si detine, de asemenea, mai multe solutii software care au o prezenta puternica pe piata romaneasca si in Europa Centrala si de Sud-Est.

Compania are sediul central in Cluj-Napoca, birouri regionale operationale in Bucuresti, Iasi, Targu Mures, Baia Mare, Suceava si Arad, dar si sapte filiale in strainatate.

In prezent, compania are peste 950 de angajati si colaboratori, si furnizeaza servicii si solutii software pentru peste 8.000 de clienti din 14 tari din intreaga lume.

In anul 2020, AROBS Transilvania Software a inregistrat, la nivel individual, o cifra de afaceri de 154,5 milioane de lei, EBITDA de 46,6 milioane lei si un profit net de 40,4 milioane lei.

Pentru anul 2021, compania estimeaza venituri la nivel consolidat in Grupul AROBS de 192,7 milioane de lei si EBITDA consolidat de 52,8 milioane lei.

Pro Economia