materiale constructii

Roca Industry prin Holdingrock, holding care reuneste companiile producatoare de materiale de constructii din portofoliul ROCA Investments, a debutat pe 27 ianuarie 2022 pe piata AeRO, segmentul de actiuni al Sistemului Multilateral de Tranzactionare al Bursei.

Actiunile se vor tranzactiona sub simbolul bursier ROC1.

Holdingul Roca Industry face parte din ROCA Investments companie care contribuie la amplificarea potentialului companiilor, sprijinindu-le sa isi dezvolte strategii de business prin care accelereaza cresterea valorii lor pe termen lung.

Roca Industry se listeaza pe piata AeRO a bursei in urma unui plasament privat derulat in luna decembrie 2021, prin care un numar de 4.500.000 de actiuni au fost vandute la un pret de 10 RON per actiune, compania reusind astfel sa atraga de la investitorii din piata de capital suma de 45 milioane de lei.

Suma atrasa va fi folosita pentru dezvoltarea actualelor filiale ale holdingului dar si pentru achizitia altor companii din industria materialelor de constructii cu scopul de a deveni principalul furnizor local pentru principalele lanturi de magazine de bricolaj din Romania.

Plasamentul privat derulat in luna decembrie a anului trecut si listarea actiunilor s-a realizat cu suportul BT Capital Partners.

In prezent, ROCA Industry cuprinde companiile BICO Industries, cel mai mare producator autohton de plasa din fibra de sticla si armaturi din fibra de sticla si unul dintre cei mai importanti producatori la nivel european, Sarcom, unul dintre cei mai mari producatori de vopsele si lacuri din Romania si Eco Euro Doors (tranzactia supusa aprobarii Consiliului Concurentei), cel mai mare producator roman de usi destinate constructiilor rezidentiale, cu o experienta de 27 de ani pe piata.

Prin gruparea companiilor sub umbrela unui holding specializat, Roca Industry (ROC1) urmareste generarea de valoare prin implementarea unui proces de consolidare si modernizare a capacitatilor de productie romanesti.

Pro Economia