KANGOOPACK

Timisoara, 23 noiembrie 2020 – În parteneriat cu Kangoopack, companie care oferă soluții integrate de ambalare, Profi și-a optimizat procesul de ambalare și a obținut o reducere a poluării prin diminuarea cantităților de plastic si carton puse în piață, ca parte a strategiei companiei de a proteja mediul înconjurător.

“Ne extindem cu repeziciune rețeaua de magazine și sistemul logistic, iar această creștereimplică un grad considerabil de tehnologizare,” a declarat Bogdan Alecu, Directorul Supply Chain Profi Rom Food.„Printre prioritățile strategiei noastre se numără protejarea mediului și totodată încurajarea firmelor românești, iar adoptarea acestei soluții de ambalare inovatoare vine în susținerea ambelor direcții.”

În ultimele 12 luni, această cooperare a permis reducerea cu 60 de tone a cantității de deșeuri de carton și cu 130 de tone a celei de folie stretch utilizată la înfolierea paleților expediați zilnic din depozitele regionale către rețeaua de magazine Profi.

“În această perioadă plină de provocări, companiile caută să-și optimizeze procesele operaționale investind în tehnologii noi, în automatizarea proceselor de ambalare și obțin astfel o reducere a costurilor aferente per unitatea de produs livrat. Mai departe, companiile obțin o calitate ridicată și constantăa ambalării printr-un control mai bun al procesului de aprovizionare evitând astfel sincopele ce pot apărea ca urmare a lipsei de personal specializat sau vârfurile de sezon, când se impune o flexibilitate foarte mare din partea firmelor”, a declarat Mariel Petric, CEO Kangoopack.

Tendințe în retail: Optimizarea și automatizarea procesului de ambalare

Lanțul de distribuție a mărfurilor s-a diversificat substanțial ca urmare a cerințelor tot mai mari ale clienților finali. Dacă în trecut marfa era livrată pe filiera Producător – Revânzător en-gros – Client final, odată cu apariția și dezvoltarea companiilor din Retail, acest lanț a evoluat spre forma Producător –Companie Retail – Operator Logistic care pregătește comenzile –Transportator – Rețea Magazine Retail – Client final. În tot acest lanț nou, fiecare adaugă valoare, dar, în același timp, adaugă și un cost suplimentar în prețul final al produsului către client. Pentru a fi competitiviîn piață, pentru a putea oferi produsul la un preț care să nu fie prohibitiv pentru clientul final apare nevoia tot mai pregnantă de a eficientiza activitatea fiecărei verigi din acest lanț de distribuție.

În acest sens, optimizarea costurilor de producțieși a celor de distribuție sunt acțiunile obligatorii de luat. Iar costul cu ambalarea produselor (la producător și la firmele de logistică / transport ) reprezintăo pondere importantă. Dacă luăm în considerare că de multe ori produsele trec prin mai multe procese de ambalare – ambalarea individuală, urmată de ambalarea grupată (baxuri, seturi, cutii ), iar la final ambalarea la nivel de palet înțelegem de ce reducerea costurilor cu ambalarea și ambalajele utilizate are un impact semnificativ în prețul final al produselor.

Despre Profi

Cu peste 1300 de magazine în sute de localități din întreaga țară și mai bine de 21.000 de angajați, PROFI este cea mai extinsă rețea de retail modernși se afla la vârful ierarhiei celor mai mari angajatori privați din România.

Despre Kangoopack

Kangoopack și-a propus încă de laînființare să ajute clienții din orice industrie să își optimizeze costurile cu ambalarea produselor prin oferirea de soluții integrate și inovative – referindu-ne aici la echipamente de ambalare, produsele folosite de acele echipamente și know-how-ul procesului de ambalare.

Principalele industrii în care activează clienții Kangoopack sunt industria de retail, alimentară (food&beverage), pharma, e-commerce, industria mobilei, în domeniul logisticii și depozitării, materiale de construcții, confecții metalice și automotive.

Companie antreprenorială cu capital 100% românesc, activând în principal pe piața din România dar având clienți și din țările limitrofe – Ungaria, Serbia, Bulgaria, Croația, Moldova, Ucraina, Kangoopack crede cu tărieîn avantajele pe care tehnologiile performanțe le pot aduce companiilor care le folosesc și aduce în piața ambalării concepte și soluții noi de finanțare, tocmai pentru a sprijini adoptarea cât mai rapidă și tehnologizarea companiilor. Sprijinim activ companiile din România, soluțiile oferite de noi fiind axate pe optimizare costuri, creșterea productivității și protejarea mediului înconjurător.

Pro Economia