finante banci balanta

ABN Systems International, companie de tehnologie infiintata in 2002 si unul dintre liderii de distributie de produse si accesorii IT&C din Romania, a debutat astazi, 14 februarie, pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti.

Debutul ABN Systems la Bursa este primul realizat in urma unei oferte publice initiale primare derulate pe piata AeRO, in urma careia compania a atras de la investitori 5,5 milioane de lei.

Fondurile sunt destinate dezvoltarii si extinderii companiei.

Actiunile companiei ABN Systems, detinatoarea brandului Tellur, se tranzactioneaza sub simbolul bursier ABN.

ABN Systems International a vandut in cadrul ofertei publice initiale primare, derulate in perioada 15 decembrie 2021 – 4 ianuarie 2022, un numar de 1.059.434 de actiuni la un pret de 5,18 lei/actiune.

Oferta publica si listarea actiunilor au fost realizate cu sprijinul TradeVille, informeaza printr-un comunicat BVB.

Cu un portofoliu de peste 30.000 de produse si accesorii IT&C, ABN Systems este prezenta pe piete din circa 30 de tari, din patru continente, si isi propune o extindere accelerata a canalelor de vanzare externe, atat prin intrarea pe noi piete, cat si prin consolidarea celor actuale.

In primul semestru din 2021, ABN Systems International a inregistrat o cifra de afaceri neta de aproape 50 milioane lei, o crestere de 34% fata de S1 2020.

Profitul net al ABN Systems International in S1 2021 s-a situat la 2,44 milioane de lei, fiind de peste 8 ori mai mare decat cel inregistrat in perioada similara a anului precedent.

De asemenea, vanzarile pe pietele externe au crescut cu 114% fata de aceeasi perioada a anului trecut, depasind 26 milioane de lei.

Compania avea la jumatatea anului trecut un numar mediu de salariati de 70 de persoane.

Conform prospectului de oferta, ABN Systems va continua politica de distribuire de dividende actionarilor si ia in callcul posibilitatea de a distribui dividende sub forma de actiuni gratuite, dar si implementarea unui program de fidelizare a angajatilor prin acordarea de actiuni ABN.

Pro Economia