comerţ, consum, cote, ridicate

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna noiembrie 2020, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 1,4%, conform precizărilor Institutului Naţional de Statistică.

Creşterea este datorită creşterii înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+8,1%). Scăderi au înregistrat comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-6,4%) şi vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-2,2%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2020, comparativ cu luna precedentă a crescut pe ansamblu cu 0,7%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2,2%) şi la vânzările de produse nealimentare (+0,6%).

Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 0,3%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna noiembrie 2020, comparativ cu luna noiembrie 2019 a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 3,3% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+9,7%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,9%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 7,3%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2020, comparativ cu luna noiembrie 2019 a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 5,1% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+10,7%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,6%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 4,7%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 01.01 – 30.11.2020, comparativ cu perioada 01.01 – 30.11.2019 a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 2,1%, datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+5,5%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,3%).

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 8,7%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate în perioada 01.01-30.11.2020, comparativ cu perioada 01.01 – 30.11.2019, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 2,2% datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,7%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+5,3%).

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 8,2%.

Pro Economia