consum

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna decembrie 2020, comparativ cu luna noiembrie 2020, a crescut pe ansamblu cu 5,8%, conform Institutului Naţional de Statistică.

Avansul se datorează creşterii înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+17,3%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+1,3%).

Vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 0,9%.

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2020, comparativ cu luna noiembrie 2020, a crescut pe ansamblu cu 0,2%. Avansul se datorează creşterii înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+6,0%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,6%).

Vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 2,5%.

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna decembrie 2020, comparativ cu luna decembrie 2019, a înregistrat o creştere pe ansamblu cu 3,4% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+6,4%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,7%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+0,3%).

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2020, comparativ cu luna decembrie 2019, a înregistrat o creştere pe ansamblu cu 4,2% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+6,8%)şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,6%).

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 0,7%.

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în anul 2020, comparativ cu anul 2019, a înregistrat o creştere pe ansamblu cu 2,2% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+5,6%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,0%).

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 8,0%.

Pro Economia