Agricultură ecologică din Uniunea Europeană

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca joi, 25 noiembrie, intra la tranzactionare drepturile de preferinta AGR01 aferente majorarii capitalului social derulata de Agroland Business System (AG).

Compania a emis un numar de 11.770.590 drepturi de preferinta care se vor tranzactiona pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare pana in 10 decembrie 2021.

Compania anunta majorarea capitalului social prin emiterea a 4.708.236 actiuni noi, la o valoare nominala de 0,1 lei/actiune si o prima de emisiune de 2,97 lei/actiune.

Operatiunea de majorare a capitalului social va fi organizata in doua etape.

Fiecare actionar indreptatit a primit un numar de drepturi de preferinta egal cu numarul de actiuni detinute la 20 mai 2021. Perioada de subscriere a actiunilor nou emise in baza exercitarii drepturilor de preferinta se va derula din 15 decembrie 2021 pana in 13 ianuarie 2022.

Pentru subscrierea unei actiuni noi este necesar un numar de 2,5 drepturi de preferinta.

Pretul de subscriere de actiuni pe baza dreptului de preferinta este de 3,07 lei/actiune.

Actiunile ramase nesubscrise in etapa I a majorarii de capital social vor fi oferite spre vanzare, prin intermediul unui plasament privat, in cadrul etapei a II-a care se va derula pe parcursul a maximum 10 zile lucratoare.

Actiunile nou emise ramase nesubscrise in etapa a II-a vor fi anulate.

Pro Economia