Syngenta Group anunţă achiziţia Valagro, o companie lideră în domeniul produselor biologice, de către divizia sa Syngenta Crop Protection. Investiţia poziţionează Syngenta Crop Protection ca una dintre companiile cheie la nivel mondial pregătite să modeleze piaţa în creştere rapidă a produselor biologice, care urmează să se dubleze ca dimensiune în următorii cinci ani.

Valagro va continua să funcţioneze ca un brand independent pe piaţă în cadrul companiei Syngenta Crop Protection.

Valagro este un producător lider pe piaţă, de produse biologice inovatoare, cu u un venit aproximativ de 175 milioane USD în 2019. Compania a excelat prin valorificarea puterii naturii pentru a oferi soluţii inovatoare şi eficiente pentru nutriţia plantelor. Cu o experienţă de 40 de ani, oferă clienţilor săi un portofoliu de culturi cuprinzător în produse biologice, cu o poziţie de lider pe piaţă în biostimulanţi şi nutrienţi speciali. Cu sediul central în Atessa, Italia, Valagro deserveşte clienţi din întreaga lume, cu o prezenţă puternică în Europa şi America de Nord, precum şi o evoluţie în creştere în Asia, inclusiv China. Valagro are peste 700 de angajaţi, 13 filiale şi 8 unităţi de producţie din întreaga lume, cu un portofoliu susţinut de cele mai bune capacităţi de cercetare şi dezvoltare biologică, producţie şi comercializare din clasă.

Această achiziţie strategică permite Syngenta Crop Protection să construiască o afacere de top în lume cu produse biologice.

Valagro are o puternică poziţie comercială şi de producţie, precum şi o tehnologie şi o capacitate de cercetare de vârf în industrie. Portofoliul bine stabilit al Valagro în biostimulanţi şi substanţe nutritive de specialitate va completa atât gama actuală de biostimulanţi şi biocontrole Syngenta Crop Protection, cât şi viitoarea sa divizie de soluţii biologice. Biocontrolurile şi biostimulanţii, soluţii naturale pentru combaterea dăunătorilor, combaterea bolilor şi îmbunătăţirea culturilor, sunt din ce în ce mai importante pentru fermierii din întreaga lume în eforturile lor de producţie agricolă durabilă.

Pro Economia