Spiropidion este o nouă tehnologie inovatoare care poate fi utilizată pentru a proteja o gamă largă de culturi.

Unii dăunătorii, cum ar fi afidele, muştel albe şi solzi, devastează fructele şi legumele de mare valoare, cum ar fi roşiile, portocalele şi pepenii, precum şi culturile arabile importante, cum ar fi bumbacul şi soia. Spiropidion este sigur pentru insectele benefice naturale şi polenizatori, oferind fermierilor un nou instrument pentru programele de gestionare integrată a dăunătorilor.

Spiropidionul este rezultatul inovaţiei bazate pe chimie într-o clasă rară de insecticide care ajută culturile din interior, protejând întregul corp al plantei de atacul dăunătorilor, asigurând astfel calitatea culturilor.

„Suntem încântaţi să oferim fermierilor un nou ingredient activ care să ofere o protecţie mai direcţionată împotriva unora dintre cei mai dificili şi agresivi dăunători. Cel mai bun mod în care pot descrie această nouă inovaţie este amabilitatea insecticidului cu natura, dar este greu pentru dăunători! ” a declarat Jon Parr, preşedintele Global Crop Protection la Syngenta.

„Spiropidion este un alt exemplu clar al modului în care accelerăm investiţiile pentru a oferi inovaţii în domeniul sănătăţii plantelor care să sprijine fermierii din întreaga lume să crească productiv şi durabil.”

Prima înregistrare globală a unui produs formulat care conţine Spiropidion a fost obţinută în Guatemala în septembrie 2020, unde produsul va fi comercializat sub marca ELESTAL® Neo în următoarele luni. Lansările planificate de formulări care conţin Spiropidion includ, de asemenea, Paraguay şi Pakistan în 2021 şi Brazilia în 2023 (înregistrări în aşteptare).

În Uniunea Europeană, transmiterea reglementărilor este anticipată pentru 2022-2023.

Lansările viitoare într-o gamă largă de culturi în peste 60 de ţări de pe toate continentele sunt aşteptate în următorii şase ani, cu vânzări maxime estimate peste 400 de milioane de dolari.

Pro Economia