Bayer a finalizat vânzarea diviziei sale de produse pentru protecţia animalelor către compania americană Elanco Animal Health Incorporated.

Companiile aveau semnat un acord în acest sens încă din august 2019. Tranzacţia a fost finalizată după îndeplinirea tuturor condiţiilor de vânzare-cumpărare, inclusiv primirea aprobărilor de la instituţiile de reglementare.

La închiderea tranzacţiei, Bayer a primit 5,17 miliarde de dolari SUA (înainte de impozitare), împreună cu 72,9 milioane de acţiuni ale Elanco Animal Health. Bayer îşi menţine intenţia de a ceda participaţia la Elanco, doar după mijlocul anului 2021.

Vânzarea diviziei de produse pentru sănătate animală este cea mai mare tranzacţie dintr-o serie acţiuni de portofoliu iniţiate de Bayer în noiembrie 2018.

În acest sens, Compania a finalizat vânzarea mărcilor Coppertone şi Dr. Scholl’s

Divizia de produse de sănătate pentru animale are aproximativ 4.400 de angajaţi şi a realizat vânzări de 1,57 miliarde de euro în 2019. Dezvoltă şi comercializează produse şi soluţii inovatoare pentru prevenirea şi
tratamentul bolilor la animalele de companie şi de fermă. „Am dori să mulţumim angajaţilor pentru vechimea lor,
angajamentul şi succesul pe care acest lucru l-a adus pentru Bayer. În Elanco am găsit un puternic nou proprietar pentru afacerea noastră de sănătate animală. Această tranzacţie creează unul dintre cei mai mari lideri în domeniul sănătăţii animale ”, a declarat Werner Baumann, preşedintele Consiliului de administraţie al Bayer AG. „De asemenea, am reuşit să protejăm interesele forţei de muncă.”

Elanco Animal Health este un lider global în sănătatea animalelor dedicat în inovarea şi furnizarea de produse şi servicii pentru prevenirea şi tratarea bolilor în ferme de animale şi animale de companie, creând valoare pentru fermieri, proprietari de animale de companie, medici veterinari, părţi interesate şi societatea în ansamblu. Compania are aproape 70 de ani de experienţă în sănătatea animalelor.

Pro Economia