agricultura bvb agricover

Glissando Garden Center, companie din sectorul Home&Garden din România și cea mai mare din Vestul țării specializată în comerțul cu flori, plante și articole de grădină, a debutat din 3 iunie, pe piața AeRO a Bursei de Valori București, sub simbolul bursier GGC.

Este a treia companie care se listează la bursă de la începutul anului și a doua pe piața AeRO.

Glissando Garden Center și-a început activitatea în 2011, având în spate un istoric al brandului Glissando care datează din 1991.

În 2015, după o investiție de 6 milioane de euro, compania a deschis în Timișoara primul hypermarket din țară specializat în comerţul cu flori, plante, articole de grădinărit și produse pentru protecția plantelor, desfășurat pe o suprafață de 6.000 mp.

În prezent, compania are două magazine sub conceptul Garden Center, al doilea fiind în Lovrin, județul Timiș, cu o suprafață de 800 mp.

Compania a înregistrat în 2023 vânzări de 22,3 milioane lei și un profit de 923.490 lei, conform Memorandumului de listare.

Compania este deținută de Ioan Biianu în calitate de acționar majoritar, cu 80,11% din acțiuni, restul de 19,89% de acțiuni fiind deținute de persoane fizice.

Pro Economia