Vânzările nete globale raportate pentru prima jumătate a anului 2020 au fost de 9,1 miliarde USD, în creştere cu 2% faţă de anul precedent, determinate de creşterea vânzărilor şi a preţurilor.

Vânzările de seminţe au crescut cu 6% faţă de primul semestru din 2019, influenţată de creşterea volumului şi a preţurilor în zoate pieţele în care compania opereaza. O influenţă pozitivă au avut şi vânzările de porumb şi soia din America de Nord.

Vânzările de produse pentru Protecţia Culturilor au scăzut cu 4% , în condiţiile în care creşterea vânzărilor din Europa şi Asia Pacific au fost afectate de scăderea în America Latină şi America de Nord.

Venitul GAAP şi câştigul pe acţiune (EPS) din operaţiunile desfăşurate au fost de 1,0 miliarde USD şi 1,37 USD per acţiune.

EBITDA operaţional a fost de 2,0 miliarde de dolari, în creştere cu 3% faţă de anul precedent.

Corteva, (simbol bursier NYSE: CTVA) este o companie de agricultură pură, globală, tranzacţionată public, care oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – incluzând un mix echilibrat şi divers de seminţe, protecţia culturilor şi soluţii digitale concentrate privind maximizarea productivităţii, pentru a spori randamentul şi rentabilitatea. Cu unele dintre cele mai recunoscute mărci în agricultură şi o paletă de produse şi tehnologie lider în industrie, bine poziţionată pentru a genera creşterea, Corteva se angajează să colaboreze cu părţile interesate în întregul sistem alimentar, deoarece îşi îndeplineşte promisiunea de a îmbogăţi viaţa celor care produc şi cei care consumă, asigurând progres pentru generaţiile următoare. Corteva a devenit o companie publică independentă la 1 iunie 2019 şi a fost anterior Divizia Agricultură a DowDuPont.

Compania Corteva este unul din jucătorii majori din agricultura românească.

Pro Economia