Fungicidul Questar şi Aquino cu substanţa activă Inatreq, este acum aprobat pentru vânzare şi utilizare în Belgia.

Produsul este un fungicid nou, derivat natural, care oferă un control curativ şi de protecţie de top pe toate tulpinile Septoria.

Aceste produse vor fi disponibile pentru vânzare în Belgia la timp pentru sezonul de creştere 2021. Inatreq este deja aprobat în Franţa şi Republica Irlanda, procesul de înregistrare continuând în toată regiunea Europei.

„În cele din urmă, această nouă soluţie va ajuta la controlul Septoria, cea mai mare boală care afectează producţia de grâu şi care este cea mai mare îngrijorare pentru fermieri”,

a declarat directorul Corteva Agriscience Benelux, Wim Boudeling.

„Rezultatul muncii de pionierat a cercetătorilor Corteva Agriscience, acest nou fungicid va răspunde provocărilor managementului durabil şi va răspunde dorinţei fermierilor noştri de inovaţie pentru a-i ajuta să îşi protejeze mai bine culturile.”

Inatreq oferă performanţe biologice remarcabile, iar spectrul său ţintă unic pentru Septoria oferă fermierilor un nou instrument pentru a ajuta la gestionarea bolii, deoarece nu prezintă rezistenţă încrucişată la chimicalele fungicide din cereale.

Fermierii vor beneficia, de asemenea, de caracteristicile sale flexibile ale aplicaţiei şi de performanţa constantă, cu spectru larg.

„Inatreq este cea mai recentă soluţie care vine din conducta noastră robustă de tehnologii inovatoare”, a declarat Susanne Wasson, preşedinte, divizia pentru protecţia culturilor, Corteva Agriscience. „Suntem încântaţi să continuăm să ne bazăm pe portofoliul nostru de produse naturale. Datorită originii naturale a Inatreq, îndeplinim şi cererile consumatorilor europeni pentru alimente produse mai durabil.”

Pro Economia