Grupul german Bayer afirmă că asigurarea siguranţei angajaţilor şi menţinerea lanţurilor de aprovizionare rămân priorităţi în continuare.

Vânzările grupului au scăzut cu 2,5% la 10.054 miliarde de euro.

EBITDA a crescut cu 5,6 la sută până la 2,883 miliarde de euro.

Crop Science raportează creştere operaţională.

Vânzările şi câştigurile la în sectorul pharma scad în principal datorită diminuării volumului din politica de achiziţii în China, şi COVID-19.

Afacerile grupului Bayer s-au transformat într-un mod pozitiv în al doilea trimestru al anului 2020, în ciuda pandemiei COVID-19 şi a incertitudini asociate. „Datorită creşterii afacerilor noastre agricole, am crescut. EBITDA – şi am făcut acest lucru într-un mediu provocator „, a spus Werner Baumann, preşedinte al consiliului de administraţie, la raportul financiar semestrial lansat marţi. „Scopul nostru principal în timpul pandemiei coronavirusului rămâne siguranţa şi bunăstarea angajaţilor noştri şi a societăţii în care trăim şi lucrăm ” a declarat Baumann. El a spus că Bayer ia măsurile necesare pentru a proteja continuitatea a operaţiunilor comerciale în acestă perioadă provocatoare şi asigură aprovizionarea fiabilă a acesteia, cu produse şi servicii pentru spitale, medici, pacienţi, consumatori şi fermieri. Bayer şi-a ajustat prognoza pentru anul fiscal curent din cauza pandemiei.

Al doilea trimestru al anului 2020 a fost marcat şi de litigiile din Statele Unite. Compania a anunţat pe 24 iunie 2020 că a ajuns la acorduri cu privire la litigii de răspundere referitoare la Roundup ™ (ingredient activ: glifosat). Acordurile nu conţin nicio admitere a răspunderii sau infracţiunilor. Costurile totale pentru soluţionarea a aproximativ 125.000 cereri privitoare la glifosat depuse şi nefilate şi susţin un acord de soluţionare a cazei. Gestionarea şi soluţionarea potenţialelor litigii viitoare pentru Roundup ™ sunt în prezent preconizate
până la 10,9 miliarde de dolari americani. La 6 iulie 2020, judecătorul Chhabria al Judecătoriei Statelor Unite pentru
Districtul de Nord din California, care trebuie să aprobe acordul de clasă, a ridicat preocupări cu privire la anumite aspecte ale acordului propus. Bayer rămâne puternic angajat la o rezolvare, şi soluţionează litigiul actual în condiţii rezonabile şi oferă o soluţie viabilă, totodată gestionează şi rezolvă potenţialele litigii viitoare.

La 20 iulie 2020, Curtea de Apel din California a pronunţat hotărârea în favoarea Dewayne Johnson, unul dintre cele trei cazuri care continuă prin procesul de apel, dar a redus despăgubirea totală de la 78,5 milioane de dolari SUA la aproximativ 20,5 milioane dolari americani. Compania va lua în considerare opţiunile sale legale, inclusiv un apel la Curtea Supremă din California.

Pro Economia