agricultura

Printr-un comunicat, Bursa de Valori Bucuresti informeaza ca DN Agrar Group, entitate infiintata in anul 2008 in zona centrala a Transilvaniei

si care activeaza in sectorul agricol de productie vegetala si zootehnica, a debutat pe 2 februarie, pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul bursier DN. Compania a atras de la investitori, premergator listarii, in cadrul unui plasament privat derulat in luna iulie 2021, suma de 24,7 milioane de lei. Fondurile sunt destinate extinderii DN Agrar Group prin achizitii de ferme si dezvoltarea grupului.

„DN Agrar Group este o companie mult asteptata de catre investitori si ne bucuram ca odata cu prezenta ei la cota bursei cresc atat reprezentarea sectorului agricol pe piata de capital, cat si optiunile de diversificare a investitiilor pentru investitori. Romania are un potential semnificativ in sectorul agricol, iar piata de capital este o solutie optima pentru toti fermierii antreprenori din tara care au nevoie de capital necesar dezvoltarii.

Mult succes echipei DN Agrar Group”, a declarat domnul Radu Hanga, Presedintele Bursei de Valori Bucuresti.

„Ne dorim ca momentul listarii actiunilor DN Agrar Group pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti sa marcheze intrarea companiei În urmatoarea etapa de dezvoltare. Suntem increzatori ca parghiile de finantare oferite de piata de capital sunt favorabile pentru structura noastra de business. Avem convingerea ca obiectivele ambitioase pe care ni le propunem vor fi atinse si ca increderea noastra in viitorul sectorului de agribusiness din Romania va avea succesul scontat”, a declarat domnul Jan G. de Boer, CEO si Presedintele Consiliului de Administratie al DN Agrar Group.

Listarea actiunilor DN Agrar Group are loc in urma derularii in luna iulie 2021 a unui plasament privat pentru majorarea capitalului social al companiei.

Un numar de 117 persoane fizice si juridice au subscris pentru 13.631.408 actiuni noi, cu o valoare nominala de 0,2 lei si un pret de subscriere de 1,81 lei/actiune, reprezentand 25,7% din capitalul social.

Plasamentul privat si listarea actiunilor au fost realizate cu sprijinul BRK Financial Group.

DN Agrar Group cuprinde in prezent 11 companii care activeaza in domenii precum zootehnie, si anume cresterea bovinelor de lapte, productie agricolavegetala, prestari de servicii in agricultura, logistica, transport, servicii de consultanta si management si turism.

La acestea se adauga ferma Lacto Agrar, preluata recent, cu fonduri obtinute in cadrul plasamentului privat din iulie anul trecut.

In domeniul productiei vegetale, fermele din grup cultiva, in prezent, impreuna cu ferma Lacto Agrar, peste 3.000 de hectare de teren agricol, localizate pe raza judetelor Alba si Hunedoara.

In ceea ce priveste efectivele de animale detinute la jumatatea anului trecut de catre fermele din grup, impreuna cu ferma Lacto Agrar, acestea inregistreaza peste 3.300 de capete de vaci de lapte, cu o productie de 75.300 de litri de lapte/zi.

La finalul anului 2020 la nivelului grupului erau angajate 116 de persoane, la care se vor adauga 46 de persoane angajate pentru ferma Lacto Agrar.

DN Agrar Group a inregistrat, la jumatatea anului 2021, o cifra de afaceri neta de 18,2 milioane lei, in crestere cu 62% fata de S1 2020 (11,2 milioane de lei). Profitul grupului in aceasta perioada a fost de 2,1 milioane lei, in crestere fata de rezultatul raportat pentru S1 2020 de 701.130 lei.

Ferma Lacto Agrar recent preluata a inregistrat, la jumatatea anului 2021, o cifra de afaceri neta de 16,3 milioane lei si un profit de 1,2 milioane lei.

Pro Economia